Sportief

Training update: nog maar een paar weken!

Nog maar ongeveer 3 weken tot mijn halve marathon. Eigenlijk 2,5. De zenuwen slaan toe..!

Ik ben de afgelopen weken ontzettend druk bezig geweest met training maar ook met van alles en nog wat ernaast, vandaar het gebrek aan blog posts. Maar ik heb alles weer op een rij, dus we gaan vrolijk verder!

Mijn enkel houdt zich redelijk, maar god wat zou ik graag sneller willen zijn. Wat is dat eigenlijk, die fascinatie met snel lopen? Wat maakt het eigenlijk uit? Niets zou je zeggen, maar ik ben zo nou eenmaal ingesteld: alles moet altijd verder, harder, beter. Ik maak het mezelf nou eenmaal niet makkelijk in het leven, laten we het daar op houden.

Inmiddels ben ik dus een paar weken verwijderd van de startlijn in Oxford waar ik mijn tweede halve marathon ooit ga lopen. Eerste gedachte: HELP. Ook al doe ik de training en stop ik genoeg KMs in mijn voorbereiding, het vertrouwen hebben in het proces is moeilijk af en toe. Want dit houdt in dat ik, om mijn uithoudingsvermogen op te bouwen, langzame duurlopen ook echt langzaam doe. Zo komen er steeds wat kilometers bij, maar blijf ik langzaam. De intervaltrainingen hebben nog niet echt de vruchten afgeworpen, dus ik moet accepteren dat ik deze halve marathon ga uitlopen, maar niet met een beste tijd.

Tweede gedachte: YES! Ik heb er zin in. En aan die gedachte hou ik maar vast, want dat is waar mijn passie voor lopen vandaan komt. Dat is waarom ik loop: het is leuk, het voelt goed. Soms heb je geen zin, maar je hebt nooit spijt dat je bent gegaan. Kortom: ik ga deze halve marathon uitlopen en most of all, ik ga er van genieten!

Tot snel!

Liefs,

Anne 

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter