Sportief

Trainingsdagboek #7: Minder tijd in de sportschool, meer tijd in loopschoenen

Vanaf deze week zal ik meer tijd in mijn loopschoenen doorbrengen en minder tijd in de sportschool!

TOTAAL AANTAL WORKOUTS: 5

RUNS: 3 (totaal kms: 28.2)

SWIMS: 0

KRACHT: 2

MAANDAG

Ik kom nu in de routine van hardlopen op dinsdag, dus maandag was een rustdag aangezien ik wist dat ik deze week flink wat meer kilometers ging lopen in voorbereiding voor de halve marathon. Ik keek wel de nieuwe Game of Thrones net als de rest van de wereld, en ik deed mijn plank!

DINSDAG

Dag 1 van de halve marathon training! De training was 60 minuten in HR zone 2. Geen idee waarom, maar ik kon echt niet mijn hartslag omlaag krijgen, hij bleef maar omhoog gaan. Maar ik hield vol en deed m’n best. Omdat ik best dicht bij de 10km was na het uur, bleef ik nog maar even doorgaan tot ik dat mooie ronde getal op mijn horloge zag! Het was warm, maar toch gedaan! Dag 1, check. En ook nog mijn plank gedaan in de avond.

WOENSDAG

Nog een rustdag, wat belangrijk is voor mij na lange runs. Ik heb nog best wel moeite om mijn enkel blessure achter me te laten nu ik meer loop, en ik word er best wel zenuwachtig van als ik er over nadenk dat het zo weer terug kan komen. Maar, nooit een rustdag van planken, dus die wel gedaan.

DONDERDAG

De BF wilde graag een workout partner dus hup, naar de sportschool. Ik train meestal upper body met him aangezien ik liever zwaardere gewichten doe en ik heb nodig heb om me te spotten (en ik spot hem). Schouders stond op het menu en ik train dus nooit mijn schouders (ik heb natuurlijke power shoulders, geen shoulder pads nodig als ik in de 80’s had geleefd), dus het was goed zwaar!

VRIJDAG

Dag 2 van halve marathon training, check! Op het plan stond 65 min waarvan 50 min netto in tempo. Deze zijn echt ZO moeilijk voor mij, want ik ben dus natuurlijk echt geen snelle loper. Het kost me best wat wilskracht om deze lange tempo runs te volbrengen. Deels is dit mijn enkel die ik halverwege voelde. In totaal deed ik meer dan 8km in de 50 mins dus dat is niet zo slecht, dacht ik zo.

Planken was moeilijk die avond…

ZATERDAG

Een drukke dag vol rennen van hot naar her, dus de BF en ik gingen al vroeg in de ochtend naar de sportschool. OP EEN ZATERDAG! Dat gebeurt dus nooit he. Nadat we schouders hadden aangepakt op donderdag, was het nu tijd voor rug and armen. Daarna heb ik veel te veel geld uit gegeven aan basic make-up items, dus there’s that (alles cruelty free, en trouwens don’t judge; alles is tegelijk op haha!) En het was ook eens tijd om mijn huis schoon te maken, de was te doen en gewoon de domestic goddess  uit te hangen die ik ben (lol, oké). En planken, zoals iedere dag!

ZONDAG

Lange langzame duurloop-dag. 70 minuten op het schema. HELP! Ik droeg weer eens mijn compressie sokken om te kijken of het verschil zou maken voor de vermoeidheid in mijn enkel. Maar het is duidelijk dat ik hard een nieuw paar schoenen nodig heb voor de langere afstanden met wat meer support. Mijn Nike’s zijn daar gewoon echt niet geschikt voor (ook al zijn ze heel chill voor de 5kms!) en mijn Mizuno’s beginnen eindelijk uit elkaar te vallen na een paar jaar trouwe dienst. Toch maar weer volbracht, terwijl ik naar een audioboek luisterde. Echt ideaal voor de lange loopjes!

Ik ging zondag middag meteen uit op nieuwe schoenen, en geslaagd! Ook voor deze heerlijke fro-yo::

Het was lastig deze week qua lopen, maar de aanhouder wint. Ik ga me aan mijn plan houden, er van genieten en blessure vrij blijven (hopelijk).

Liefs,

Anne 

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter