Sportief

Trainingsdagboek #6: Niet op blote voeten in het gras lopen

Tip van de week: loop niet op je blote voeten in het gras. Dan gebeuren er vervelende dingen.

TOTAAL AANTAL WORKOUTS: 4

RUNS: 3 (totaal kms: 17)

SWIMS: 0

KRACHT: 1

MAANDAG

Traditionele rustdag, alweer. Na een super druk weekend met de familie (zie vorig trainingsdagboek) voelde ik een verkoudheid opkomen, dus besloot ik maar rustig aan te doen en na een drukke werkdag niet naar de sportschool te gaan. Mijn keel voelde ontzettend pijnlijk, echt een verschrikkelijk gevoel.

DINSDAG

Ik voelde me niet per se beter, maar ook niet slechter. Dus besloot ik maar dat ik net zo goed even kon gaan hardlopen. Deed deze 5km in een best redelijke tijd, dus ik was blij. Het voelde goed en de ochtend was prachtig, het park bijna leeg. Ik voelde me zelfs veel beter na mijn run en was super productief de hele dag, dus het was een goede beslissing om toch te gaan, ook al voelde ik me niet top.

WOENSDAG & DONDERDAG

Of niet? Want ik voelde me dus echt super beroerd op woensdag en donderdag. Ik wilde zo graag sporten, maar ik wist dat ik het niet aan zou kunnen dus moest ik 2 rustdagen inlassen. Ze zeggen dat je wijzer wordt met de jaren, maar het wordt echt niet makkelijker om de volwassen en wijze beslissingen te maken soms. Dus om mezelf een schouderklopje te geven (en omdat ik ze ook echt nodig had hoor..echt!) ging ik naar de Nike store op Oxford Street en kocht ik nieuwe hardloopschoenen op woensdag!

VRIJDAG

Ik voelde me iets beter dus hup, rennen in de ochtend. Het was zeker niet makkelijk, ik moest me er echt doorheen slepen, en waarschijnlijk ook iets te voorbarig gezien mijn verkoudheid verre van weg was. Oh well. Ik wilde mijn nieuwe schoenen proberen! Met moeite dus 5km gelopen, wat weer voor een hele productieve dag zorgde.

ZATERDAG

Omdat ik niet blij was met mijn run op vrijdag, probeerde ik het nog eens op zaterdag! Het was echt VEEL heter dan ik dacht en ik kookte gewoon levend tijdens het rennen. Dat terzijde, deed ik toch maar 7km (zonder water, probeer het niet thuis kinders). Er was een badje in het park dus snel mijn schoenen uit en even afkoelen! Beste beslissing ooit, toch? Nope.

Op blote voeten dacht ik wel even rustig in het grad te kunnen gaan liggen om af te koelen en nog wat bij te bruinen. Ik liep denk ik nog geen 5 meter op het gras toen ik iets scherps in mijn voet voelde. Ik keek en daar was ‘ie: de wesp die mijn dag even wilde verpesten. Hij stak me, en ik kon hem nog snel van me af slaan, maar god#$^$& dat doet zeer. En onder m’n voet ook, of all places! Twee hele lieve meiden hielpen me (thanks!) en ik waggelde met moeite naar de apotheek om anti-allergie pillen te halen. Ik loop nooit meer op blote voeten op het gras!

ZONDAG

Nadat de high van de pilletjes was weggetrokken, voelde mijn voet best oke en had ik wel zin in een zware workout. In de sportschool deed ik een full body session, met focus op benen. Wat ik in 50 minuten deed: hip raises, lunges met gewicht, kettlebell swings, squats met gewicht, deadlifts, military press, leg press en shoulder press. En natuurlijk mijn plank!

Na een lui rest van het weekend, ben ik weer klaar voor een run op maandag!

Liefs,

Anne

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter