Sportief

Trainingsdagboek #4: New PB!

Ondanks de hitte had ik een goede week met wat mooie loopjes en een hoop spierpijn! Lees je mee waar ik me deze week mee bezig hield?

TOTAAL AANTAL WORKOUTS: 7 (!!)

RUNS: 3

SWIM: 2

KRACHT: 2

MAANDAG

Geen rustdag voor mij deze week, kan je het geloven?! In plaats daarvan ging ik vroeg in de ochtend zwemmen voor m’n werk en het was heerlijk. Aangezien mijn vriend vlak bij het Olympisch Park woont, heb ik het gevoel dat ik er steeds maar van moet profiteren als ik bij hem ben. Had echt een goede workout met paddles en kick board, ook al was het mega vroeg (6.30!).

DINSDAG 

Run day! Ik ben de laatste tijd nogal van de 5 kilometers, voornamelijk omdat ik me dan zo sterk voel en het kost ook gewoon niet zo veel tijd. Ik weet ook wel dat ik de afstand verder op moet gaan bouwen, maar ik doe het liever langzaam deze keer, zodat ik niet wéér een blessure krijg (geblesseerde Anne = nachtmerrie). Ik moest even wachten met deze run omdat het godsgruwelijk heet was, namelijk 34 graden in Londen. Dus met die omstandigheden was 28.23min niet eens zo slecht!

WOENSDAG

Rustdag! Ik liep naar mijn werk en van mijn werk naar de tube, dus ik kwam wel aan mijn 10.000 stappen. Maar ik kan echt niet genoeg benadrukken hoe belangrijk rustdagen zijn! Het was een prachtige dag, dat wel, dus een wandeling door het park tijdens zonsondergang was precies wat ik nodig had. Kijk nou dat uitzicht!

DONDERDAG

Nog een zwemtraining deze week, en in de ochtend weer. Ging allemaal goed, ook al was ik best moe, tot ik een slag nam en mijn schouder *pop* deed 😱! Was maar een seconde, maar het deed zeer en ik schrok er best van dus niet lang daarna er toch maar uitgegaan. Het voelde daarna allemaal oké, tot later op de dag toen ik er een soort van spierpijn in kreeg. Ik ging natuurlijk weer Googlen om te kijken wat het nou eigenlijk kon zijn.

Lang verhaal kort, ik ben misschien hypermobile! Maar het heeft ook wel degelijk met zwemtechniek te maken, dus misschien is het slim voor me toch een cursus te doen zodat dit niet weer gebeurt.

VRIJDAG

Run nummer 2 van de week, en ik moest mezelf echt uit bed schoppen hoor. Ik besloot toch maar dat het gevoel na de run het waard was, dus ging ik uit bed en knalde ik even 6km eruit. Echt best wel blij met mn tijd van 35.03! Iedere keer als ik ga hardlopen leer ik weer iets over mijn lichaam. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik niet op een lege maag kon lopen, maar ik doe het nu steeds vaker en het gaat juist echt prima. Ook interessant en lichtelijk controversieel: ik rek liever niet te veel, mijn spieren voelen veel beter zonder!

ZATERDAG

Voornamelijk een dag voor geluier, maar toch in de avond nog even naar de sportschool voor een borst en triceps workout met vriendlief. Ik ging best wel in gewicht omhoog na vorige keer, en op een incline bench lukte het me om 18kg dumbells te drukken voor het grootste deel van de sessie! Uiteindelijk toch maar voor 14 omgeruild, omdat ik ze bijna op mn gezicht liet vallen (wil je niet). Spierpijn onvermijdelijk!

ZONDAG

Weer lekker lui aan het begin van de dag! Maar sleepte mezelf van de bank en ging even los. Een schouder workout (na borst en triceps de dag ervoor, idioot), een 5km run en even zwemmen. Het zwemmen telde niet echt mee, omdat we gewoon als kleine kinderen bezig waren haha. Maar wie had gedacht dat na zo’n drukke week ik toch een PB rende voor de 5km, in ieder geval in recente jaren. Misschien dat ik ooit weer zo snel word als voor mijn grote blessure .. daar werk ik voor!

Ik had dus toch nog best een te gekke trainingsweek! Ik denk dat morgen traditioneel op maandag toch weer rustdag wordt😉. Hoe was jullie week in de hitte?!

Liefs,

Anne 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter