Sportief

Trainingsdagboek #3: Intervals, Hitte & Zonneschijn

Een nieuwe week, een nieuw trainingsdagboek! Een best wel rustige week waarin het leven het gewoon even overman, maar dat is helemaal prima! Deze week deed ik:

TOTAAL AAN TAL WORKOUTS: 5

RUNS: 2

SWIMS: 2

KRACHT: 1

MAANDAG:

Het wordt een beetje een gewoonte om dit een rustdag te maken.. geen idee waarom. Maargoed, dit was dus een rustdag omdat ik me gewoon moe voelde van het weekend ervoor. Ik stootte ook nog eens mijn hoofd HEEL HARD aan de koelkastdeur (ik ben echt het grootste ei van de week) en gaf mezelf daarmee een milde hersenschudding. Echt super leuk hoor als je je eigen lengte nog steeds niet in kan schatten.

DINSDAG:

Na het werk een lekkere 5km gerend, echt heerlijk. Had mijn compressie sokken aan trouwens en ik weet niet of ik ze wel zo fijn vind. Ik heb het gevoel alsof ze mijn benen juist zwaarder maken, in plaats van dat het helpt (hebben jullie dit wel eens ervaren?!) dus ik denk dat ik ze voorlopig nog maar even alleen voor herstel aandoe. De 5km was weer netjes binnen de 30 minutes dus we komen er wel! Best trots op mn vooruitgang.

WOENSDAG:

Nog een rustdag. Heb er eigenlijk niets anders over te zeggen dan dat ik gewoon echt geen zin had, en dus ook niet ging. Mag best eens op z’n tijd.

DONDERDAG:

Interval training! Ik deed ongeveer 5 of 6 setjes van 600m tempo en 200m actief herstel. Het was heet, mn benen waren dood op het eind dus best een lekkere training zou je zeggen. Ik hou er gewoon zo van, zo’n zware training.. niets kan tegen dat gevoel op wat je op het eind hebt!

VRIJDAG:

Had gepland om naar de sportschool te gaan in de ochtend, maar bleef lekker nog een uurtje liggen. Mijn lichaam gaf echt aan dat ze moe was deze week en ik gaf het wat het nodig had: wat meer rust. Het enige dat ik deed was naar en van mn werk lopen (toch 80 min wandelen) en wat planks in de avond, omdat mn vriend een workout deed en ik me ander lui voelde (typisch weer).

ZATERDAG

Dit weekend was het HOT HOT MUY CALIENTE! In Engeland is dit best zeldzaam dus we (ik en vriend lief) besloten er het beste ervan te maken en gingen naar de lido (een buitenzwembad). Beste beslissing ooit. Eerst een workout in de sportschool die erbij was, maar al snel hadden we daar geen zin meer in en doken we het zwembad in! We vonden ook nog een terras voor enkel leden van de sportschool (wij dus), met ligbedden, zo chill! Zwemmen, zonnen en relaxen.

ZONDAG

Had een run gepland, aangezien mijn doel is om ongeveer 3x per week te lopen. Maar het was echt bizar heet en had geen zin om dood te gaan die dag. Dus ik besloot weer lekker het water in te duiken en een lekkere zwemsessie te hebben. Echt zo lekker dat je afkoelt, en een workout doet tegelijkertijd. Bovendien leek het wel alsof ik vloog, zo vlot ging het. Training werpt z’n vruchten af dus, yes yes yessss!

Dus, zo alles bij elkaar niet de gekste workout week, maar OK. Ik wilde gewoon het beste ervan maken aangezien het zo lekker was buiten en genieten, naast actief zijn. Hoe was jouw week, deed je wat lekkers in de zon?

Liefs,

Anne

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter