Sportief

Trainingsdagboek #2: Paddles en Pijntjes

Hoi allemaal! Deze week was een beetje een rare week waarbij ik in een nieuwe routine moest komen en weer eens een blessure mee moest maken, maar ook een week waarin ik een nieuw trainingsgadget uitprobeerde!

TOTAAL AANTAL TRAINING DEZE WEEK: 5

RUNS: 2

SWIMS: 1

KRACHT: 2

MAANDAG

Ik ben aan mijn nieuwe baan begonnen deze week! Natuurlijk super spannend en leuk, maar het betekent ook dat je in een nieuwe routine moet komen qua sport en training. Niet zo erg, maar je hebt even weer wat meer discipline nodig. Dat betekende ook dat ik maandag als rustdag nam, omdat ik dood was na mijn eerste dag en ik echt het gevoel had dat ik het nodig had.

DINSDAG

Dus ik probeer mezelf in een gewoonte te krijgen dat ik op dinsdag mijn intervaltraining doe, op de loopband of in het park waar ik de afstanden ken. Intervals zijn geweldig voor je uithoudingsvermogen, en een goede manier om sneller en sterker te worden. Het ‘moet’ dus gebeuren (ook al is het zwaar) als ik volgend jaar een marathon wil lopen met een goede tijd. Ik deed 25/30 minuten intervals (3 min hard, 2 min lopen) maar het doel is om deze steeds wat langer te maken. Na die ‘warm up’ dacht ik dat het wel een goed idee was om een volle leg day erin te gooien met gewichten voor squats, leg press, lunges en hip thrusts. GROTE FOUT! Dit heeft me de hele week achtervolgd.

WOENSDAG

Wat ook de reden is dat woensdag een rustdag was, omdat ik bijna niet kon lopen. Lekker bezig, Anne.

DONDERDAG

Spierpijn is altijd erger op de tweede dag, dus om mn benen nog wat te ontzien besloot ik een upper body workout te doen. Het lukte me om tricep pulldowns, military press, shoulder press met vrije gewichten, fly’s op een bank met incline en forward row te doen. Ik wilde eigenlijk nog lateral pulldowns erbij doen, maar mijn sportschool is altijd super druk s’avonds en was constant bezet. Ergernissen in de sportschool blog post komt eraan ;). Het was na deze workout dat ik een soort van ontstekingsgevoel in mijn achillespees voelde.

VRIJDAG

Eigenlijk best irritant dat ik niet eens spierpijn had van de workout van de dag ervoor, maar ik voelde mijn benen nog steeds door dinsdag en voelde die blessure opkomen dus ik vond het ook wel weer genoeg. Het lukte me om een rustige 5km te lopen in de ochtend die ik binnen 30 minuten kon houden. Best verassend want een paar weken geleden had ik een 5km met die tijd echt niet een rustige, low effort run kunnen noemen. Dat betekent dus dat ik daadwerkelijk beter aan het worden ben en mijn trainingsplan goed werkt!

ZATERDAG

Huis-schoonmaakdag en zwemdag. Nadat ik 5033487921 excuses had verzonnen waarom ik niet zou gaan (te moe, die pijn in die achillespees, niet mijn haar willen wassen, had mn benen niet geschoren, net gegeten..), stopte ik de bullshit en ging ik gewoon. Was het de beste training ooit? Nee. Maar ik ging wel en trainde, en het heeft mijn achillespees eigenlijk goed gedaan! Niet alleen dag maar ik heb ook nog mijn nieuwe zwem-gadget uit kunnen proberen; paddles. Je doet ze aan je handen en ze zorgen voor meer weerstand in het water, betere techniek en je gebruikt je spieren meer en beter. De eerste paar baantjes waren bizar slecht, alsof ik niet kon zwemmen. Super raar! Maar ik wende eraan en ik voelde wel dat het wat deed qua techniek en hoe je in het water ligt, dus ik denk dat het mijn training zal helpen op de lange termijn.

ZONDAG

Een beetje een rare dag waarbij ik onderdeel was van een videoproject, maar ik wilde toch een workout doen. Mijn volwassen kant (en dus mijn verstandige kant) won die dag want ik besloot toch niet te gaan lopen. Mijn achilles doet nog steeds pijn en ik heb eerder door een kleine blessure gelopen en het daarmee veel erger gemaakt (dit hebben we toch allemaal wel eens meegemaakt). Niet lopen en de run skippen was het juiste om te doen, maar ik was nog steeds echt mega geïrriteerd dat mijn lichaam niet meewerkte.

Dus niet de beste week voor mij, maar win some and lose some. Op naar een betere week zonder pijntjes!

Liefs,

Anne 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter