Sportief

Trainingsdagboek #1: Hampstead Heath verkennen en Go Ape!

Welkom bij een nieuwe wekelijkse feature die ik vanaf nu al posten! In mijn wekelijkse trainingsdagboek zal ik alles vertellen over mijn training en/of avonturen van die week. Deze worden iedere maandag geupload :). Dit is niet in het leven geroepen omdat ik denk dat mijn leven zo interessant is (want dat is het niet haha), maar het is om mezelf aansprakelijk te stellen: beter, sterker en sneller worden heeft werk nodig en jullie gaan me helpen op het juiste pad te blijven! Ik heb ook een Strava account aangemaakt (volg me!) dus dit gaat me ook helpen.

TOTAAL AANTAL WORKOUTS DEZE WEEK: 6

RUNS: 3

SWIMS: 1

GEWICHTEN: 1

ANDERS: 1

MAANDAG 29 MEI

Hier in Engeland een ‘bank holiday’, en dus een dag vrij en een rustdag voor mij. Tijdens het weekend bleef ik bij een van mijn beste vriendinnen in Canterbury en hadden we een super druk en actief weekend in de zon. We zijn gan hardlopen, zwemmen en longboarden … en hebben haar hond Bandit heel veel geknuffeld! Dus ik moest echt even relaxen op maandag. Dat betekende dat ik tijd had om The Road to Sparta uit te lezen die ik gereviewed heb!

DINSDAG 30 MEI

Omdat ik deze week tussen banen in zit (zo fijn om een weekje vrij te hebben!) heb ik wat meer tijd om actief te zijn en te relaxen voor mijn nieuwe baan begint! Ik deed mijn interval training op de loopband in de ochtend en maakte daarna thuis het hele huis schoon (ook een workout!); zo.veel.gezweet! Ik bracht de rest van de dag voor met schrijven, lezen en het rustig aan doen.

WOENSDAG 31 MEI

Er is niets beters dan nieuwe plekken ontdekken, dus ging ik op pad en verkende ik Hampstead heath! Het was eigenlijk een stuk dichterbij dan ik dacht en ook nog eens mega groot! Als je hardloper bent in Londen, moet je daar echt heen. Ik bleef 1,5 uur op de been, omdat het zo’n mooie dag was om van de omgeving te genieten :). Het uitzicht van Parliament Hill was fantastisch en de trails nemen je mee door groene bossen waar je in kan verdwalen (wat ik ook deed..). Ik liep ongeveer 5km hard en liep de rest, omdat ik de verkeerde shorts aan had. Les geleerd! Ook een perfect voorbeeld van mijn gevoel voor richting: Ik dacht dat ik aan de kant van het park was waar ik ook binnen was gekomen, maar toen ik op Maps keek bleek ik totaal aan de andere kant te zijn. Classic.

DONDERDAG 1 JUNI

Juni is hier! Na een ochtend blog posts tikken, ging ik voor een wandeling in het park en nam ik een boek mee om te lezen (een nieuwe voor de FWA book club) in de zon. Omdat ik best wel wat spierpijn had van de dag ervoor, besloot ik te gaan zwemmen in het Olympisch Zwembad. Ik ben echt verliefd op dit bad omdat het giga groot is (50 meter ipv 25) en je voelt je echt een ukkie in dat grote bad. Ik kon 1200m gedaan krijgen in alleen borstcrawl, en dat was voor het eerst! Ik merk echt dat mijn ademhaling een stuk vooruit gaat en dat mijn cardio beter is! 😀

VRIJDAG 2 JUNI

Go Ape dag! De BF nam een dag vrij zodat we eindelijk zijn kerstcadeau konden gebruiken nu het weer in Londen wat mooier is (en dat duurde even..). Ik heb eerder Go Ape gedaan en ik dacht dat dat hoog was .. deze in Battersea Park is de hoogste in het land. HELP! Ik heb dit als workout geteld omdat het fantastisch was maar ook intens. Ik zweette waarschijnlijk ontiegelijk veel omdat ik bang was, maar het was ook zo leuk in de bomen! Wie houdt er nou niet van een zipline ;). Extra leuk was dat het begon te onweren en regenen (met bakken uit de hemel, echt) in de laatste 5 minuten, en het was zo dramatisch haha! We waren doorweekt, maar kregen wel een certificaat als bewijs!

ZATERDAG 3 JUNI

In de ochtend een workout met vrije gewichten om triceps en borst te trainen, en daarna een fijne wandeling in het park (en even in de zon gelegen omdat het zo’n mooie dag was). Ik doe bijna nooit upper body oefeningen dus ik heb altijd echt spierpijn als ik het wel doe. Maar hey, daar word ik alleen maar sterker van toch?

ZONDAG 4 JUNI

Een grijze dag in Londen, niet alleen in weer maar ook met het oog op wat er op zaterdagavond gebeurde. Ik had echt niet goed geslapen maar rond 4 uur s’middags pushte ik mezelf eindelijk om te gaan hardlopen. En het was de beste run van de week! Voor de eerste keer in .. god weet hoe lang, kon ik weer 10km hardlopen en ook nog eens in 58 min dus onder het uur! Dit bewijst maar weer dat je toch maar beter kunt gaan, ook als je niet zo’n zin hebt. Soms is een goede run alles wat we nodig hebben om ons hoofd weer op orde te krijgen. Marathon, here I come!

Hoe was jullie week in workouts? Laat het me hieronder weten of stuur me een berichtje op Instagram(@fitwithanne_nl)!

Liefs,

Anne

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter