Leven, Sportief

3 Tips voor wie een ochtend mens wil zijn

Wil jij je ook nog even omdraaien als s’ochtends de wekker gaat? Same. Je bent echt niet de enige maar, ochtendmensen krijgen nou eenmaal meer gedaan op een dag en voelen zich energieker (zeggen ze..). Ik heb nog nooit iemand ontmoet die echt van nature om 6 uur naast zijn of haar bed staat, maar je kan het jezelf wel aanleren. Ik begon hiermee in januari en geef je wat tips hoe jij het ook kan!

Ben voorbereid

Het helpt mij ontzettend om in de avond mijn sportkleding klaar te leggen en mn ontbijt voor te bereiden. Dan hoef je je daar in de vroege ochtend in ieder geval niet mee bezig te houden en je bent efficient met je tijd. Ik heb maar een goed uur om te sporten (tenzij ik écht om 5 uur op sta, maar dat gaat me iets te ver) voordat ik op mijn werk moet zijn dus hoe meer tijd ik bespaar s’ochtends hoe beter!

Ga op tijd offline

Het is moeilijk toch niet even Instagram te checken voordat je gaat slapen, je laptop weg te leggen en de TV uit te zetten (ik had er ook echt moeite mee), maar het helpt echt om minstens een uur van te voren offline te gaan en je hersenen tot rust te laten komen. Ga even lekker in bad, neem een warme douche, drink een kopje (cafeïnevrije) thee of lees een boek en je valt een stuk makkelijker in slaap. Plus, ga ook een uur eerder naar bed dan dat je normaal deed en zorg dat je gemiddeld 8 uur per nacht slaap pakt, ongeacht of je vroeg op wil staan.

Snooze niet (ik meen het..)

Pff, ja, hallo. Ik baal echt nog steeds als om 6.00AM mijn wekker afgaat en ik mezelf dwing om op te staan. Maar ik snooze niet (meer). Waarom niet? Het helpt niet en je wilskracht wordt er alleen maar minder door. Tip: leg je telefoon niet op handbereik van je bed. Gaat je alarm af, dan moet je opstaan om het uit te zetten! Hoe sneller je in een impuls uit bed springt, hoe makkelijker je het voor jezelf maakt. Als je eenmaal uit bed bent, valt het allemaal best wel mee :). En je voelt je pas echt goed als je de gym uit komt en een lucht als deze ziet #nofilter:

Inmiddels wordt het makkelijker voor me om vroeg op te staan, consistency is key! Maar of het ooit echt makkelijk wordt weet ik niet. Mijn plan is om het in ieder geval vol te houden. Who’s with me?!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter