Sportief

De start van mijn halve marathon training!

Vandaag is de dag: let’s kick off my half marathon training!

Als je me op Instagram volgt (@fitwithanne_nl) weet je misschien dat ik me heb ingeschreven voor de Oxford Half Marathon. Het was best wel een impulsieve beslissing om eerlijk te zijn, maar het is iets wat ik al een tijd roep dus het werd tijd dat ik het nu ook ga doen. Ik zal Oxford een bezoekje brengen aan het begin van oktober!

Ik heb eerder een halve marathon gelopen, in Amsterdam (2015), dus het is even geleden. Dat maakt me best wel zenuwachtig, het weer lopen van langere afstanden, maar ik weet ook dat ik het eerder heb gedaan. Ik kan dit best nog wel een keer! Ik wil het liefst een paar halve marathons lopen voordat ik de ‘echte’ afstand aanga volgend jaar, dus waarom niet gewoon nu beginnen? Als een goede hardloper beaamt, heb ik een trainingsplan gedownload wat me hopelijk heel over de finish gaat helpen … we gaan het zien!

Ik merk ook dat ik ook best onzeker kan zijn nu ik de beslissing gemaakt heb om weer langere afstanden te lopen. Ga ik de langzaamste zijn? Kan ik wel een marathon aan? Wat als ik weer geblesseerd raak? Het is waarschijnlijk normaal om je zo te voelen, en buiten je comfort zone vindt de meeste progressie en groei plaats, maar het is toch een uitdaging om deze onzekerheden aan de kant te schuiven en het gewoon te doen. Maar als ik iets heb geleerd van hardlopen, is dat ik veel meer kan dan ik denk.

Dus, vandaag heb ik mijn eerste training van mijn 14 weken lange trainingsplan volbracht. Ik ga dit doen. It’s happening. Wens me succes!

Liefs,

Anne 

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter