Leven, Sportief

Sprong in het diepe

Ineens drong het vanmiddag tot me door; eigenlijk weet ik helemaal niets over marathonlopen. Niet écht. Nog niet.

Ik lees ontzettend veel over hardlopen, omdat ik het inspirerend en interessant vind. Vanmiddag zat ik weer eens het internet uit te pluizen om de beste voedingstips te vinden voor lange duurlopen. Gels, geen gels, twee uur van de voren of toch een uur. Alles leek tegenstrijdig en ineens wist ik dat ik dus eigenlijk geen idee heb waar ik aan begin: ik maak een ontzettende sprong in het diepe, naar het onbekende. I make it up as I go along, zeggen ze hier in Engeland.

Het helpt ook niet dat ik iedere keer als ik aan de marathon denk, ik vlinders in mijn buik krijg. Ik vind het zo spannend maar heb er tegelijkertijd zo ontzettend veel zin in. Ook tegenstrijdig! Komende zondag ga ik verder lopen dan ik tot nu toe ooit gelopen heb, voorbij de halve marathon, en ik denk dat ik het allemaal maar gewoon op me af moet laten komen. Natuurlijk luister ik naar en lees ik graag tips van andere lopers, maar ik ben ‘andere lopers’ niet en ik moet vooral goed naar mijn eigen lichaam luisteren. Het is soms zo lastig om je niet mee te laten slepen in alles wat lijkt te moeten, maar het moge duidelijk zijn dat wat voor jou werkt, niet per se voor mij werkt. En dat is maar goed ook, dat zou saai zijn!

Voor nu loop ik met wat dadels en ander gedroogd fruit, en een fles met electrolytes in water en dat werkt OK. Ik ben een beetje huiverig voor gels, nadat het met mijn halve marathon een paar weken terug niet helemaal lekker ging (zie hier voor meer) en bovendien zijn ze smerig, niet normaal. Als iemand een niet-smerige gel weet hou ik me graag aanbevolen in ieder geval!

Nu ik meer hardloop kom ik er ook achter hoe belangrijk slaap is (maar dat is waarschijnlijk voor een andere blogpost). Het is nu in ieder geval donderdag en tot zover heb ik heuveltraining en een snelle 6.6km gelopen deze week. Er komen nog 2 tot 3 workouts aan dus ik hoop dat ik Friends op Netflix kan laten staan (hier weten we allemaal het antwoord wel op, en dat is: gaat niet gebeuren) en genoeg slaap kan pakken!

Hebben jullie voor een marathon getraind en hoe voelde jullie je toen? Let me know!

Liefs,

Anne 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter