Sportief

Road to Edinburgh: de eerste maand

Inmiddels ben ik ongeveer een maand bezig met marathontraining, en de kilometers beginnen op te lopen! Het was best lastig opstarten nadat ik een paar maanden minimaal had hardgelopen. Ik wilde mijn lichaam voldoende laten herstellen na mijn laatste halve marathon. Alleen ik was even vergeten dat als je een tijdje niet loopt, je uithoudingsvermogen heel snel achteruit gaat. Oeps?

Dus was het weer even terug bij af (nouja.. een beetje) wat betreft de lange afstand. Maar het kwam ook verbazingwekkend snel terug! Inmiddels loop ik weer 14 kilometer redelijk makkelijk; dat valt dus mee!

Het moeilijkste is denk ik wel tijd maken voor de training. En dat wordt over een maand of twee alleen maar moeilijker als de afstanden langer worden. Door de week is het vooral moeilijk in te plannen, omdat ik ook nog yoga en jiu-jitsu doe. Gelukkig heb ik mijn loopmaatje

Heather die samen met mij de marathon gaat lopen, waar ik in weekenden op pad ga om kilometers te maken. Ze is ook nog een heel stuk sneller dan ik, dus moet ik echt mezelf pushen soms om met haar mee te kunnen. What doesn’t kill you makes you stronger, toch? Plus ik heb een goede motivatiebron toegevoegd waardoor ik nog harder en beter wil trainen: een goed doel.

Ik schreef al dat ik vrijwilligerswerk deed bij FRIEND, een animal sanctuary. Ik heb besloten dat ik voor hen ook geld ga ophalen voor mijn marathon! Naast het feit dat zo’n extra motivatiebron fijn is op de langere termijn, wil ik ook graag iets goeds doen. Je kan me helpen met een donatie via deze link.

Ik blijf in ieder geval met goede moed doortrainen, met mijn oog op een halve marathon in Londen op 4 maart! Spannend weer … zal dat gevoel ooit weg gaan? Dat hoop ik eigenlijk niet.

Liefs,

Anne

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter