Sportief

Road to Edinburgh: De marathon training is begonnen!

HELP.

Ik ben nu echt begonnen met training voor mijn allereerste marathon. Een hele marathon dus. Mijn eerste gedachte: HOE DAN?

Nu het echt 2018 is en het gaat gebeuren in mei, wordt het toch wel spannend moet ik zeggen. Er is een trainingsschema waar ik me aan ga houden (als het goed is), ik weet wat ik als crosstraining doe en wanneer ik rust neem. Appeltje, eitje toch? Zo begon ik deze week, in ieder geval.

Het bleek niet zo makkelijk. Ik merk eerlijk gezegd dat mijn hoofd me vooral tegenhoudt. Ik maak op het moment allerlei excuses om niet te lopen; ik ben te moe, heb geen tijd. Ik weet dat het smoesjes zijn, omdat ik bang ben om te beginnen met het echte werk. En dan moet ik ook nog aan mijn eten denken; geen alcohol, gezond blijven, etc. etc. Tijd om even streng te zijn tegen mezelf en me te herinneren aan het feit dat ik hardlopen leuk vind.

En zo ga ik de komende weken trainen. Met plezier, met een doel en uitgedaagd door mijn eigen twijfels. Ik ga jullie via mijn blog uiteraard op de hoogte houden, waarschijnlijk met een week-update. Hierin zal alles staan; hoeveel ik heb gelopen die week, welke voedingstips ik heb en mijn persoonlijke ervaring met dit hele proces.

Ik weet dat het niet makkelijk wordt, maar dat hoeft het ook niet te zijn. Ik ga mijn eigen twijfels de deur wijzen. Wish me luck!

Liefs,

Anne  

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter