Sportief

Raceverslag: Regents Park 10KM

De eerste race samen met een van mijn beste vriendinnen is done and dusted! We houden allebei ontzettend van hardlopen, maar hadden nog nooit ook samen gelopen. Dus, we schreven ons samen in.

Laten we een ding even voorop stellen: we gingen niet voor een PB. Nee, mijn vriendin had besloten dat het wel leuk was om de avond ervoor uit te gaan en had een mega kater. Maar, ik moet zeggen dat ze het naar omstandigheden nog super goed heeft gedaan, aangezien ze veel blessureleed heeft gehad naast haar kater van de dag. Voor mij was het een goede training om aan mijn halve marathon plan toe te voegen.

Iedere keer dat ik vroeg opsta voor hardlopen vraag ik me wel af: waarom doe ik dit mezelf toch aan? Een wekker om 6.30 op zondag … echt alleen voor hardlopen (en vakantie). Maar ik was ook wel blij om toch weer te gaan lopen, want ik had die week alleen maar een andere run gedaan. Ik was de hele week al moe en kwam maar niet op gang. Hoe veel ik ook sliep, het hielp niet. Na een paar dagen extra ijzer te hebben genomen, voelde ik me een stuk beter!

Dus na een langzame start, kregen we onze motor op gang en was het eigenlijk super lekker weer, een fijne vibe en fijn om weer lekker te bewegen. Ik besloot het maar als een gewone trainingsrun te benaderen en probeerde mijn hartslag tot het eind laag te houden (want toen werd ik iets te fanatiek en zorgde ik ervoor dat we een super snelle laatste KM liepen, oeps!)

We finishte in 1.04h, wat nog best oké was na die vroege ochtend en de katers van dien! Het enige teleurstellende was de mini medaille (hij is ZO KLEIN) .. maar toen besloten we maar ergens te gaan lunches en hadden we ook nog fro-yo als toetje, dus het was allemaal wel prima.

Next up: de Tilburg Ten Miles in september!

Liefs,

Anne 

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter