Sportief

Planken en waarom het goed voor je is

Het is zomer! Soort van. Wat betekent dat waar je ook gaat op het internet, je de plank-challenges overal uit de grond ziet schieten. Mensen zijn obsessed! Ik ben ook begonnen met iedere dag planken nadat ik de voordelen last. Het is waar wanneer ze je zeggen dat planken goed voor je is!

Het gaat allemaal om je core, en een goede core heeft veel voordelen. Maar eerst, laten we eerlijk zijn, even toegeven dat we allemaal buikspier definitie willen zien en een platte buik willen, en planken helpt daarbij. Maar goede, sterke buikspieren kunnen ook bijvoorbeeld voorkomen dat je blessures krijgt. Sterke buikspieren steunen je ruggenmerg en beschermen deze, dus hoe vaker je het traint hoe beter je rugblessures voorkomt.

Het zorgt er ook voor dat je stofwisseling wat beter wordt aangewakkerd en dat het langer duurt voordat deze weer langzamer wordt. Tijdens het planken gebruik je heel veel spieren (en je bilspieren doen ook mee, dus booty benefits!), en dit verbrandt meer calorieën dan crunches. Maar een van de meest belangrijke redenen waarom ik zelf ben begonnen met planken iedere dag, is dat het je postuur verbetert. Tijdens het hardlopen verlies ik na een tijdje mijn goede houding, en omdat ik sneller en verder wil rennen is het belangrijk dat ik mijn core zo sterk mogelijk krijg.

Ik plank iedere dag 2 minutes, 1 minuut recht op mijn ellebogen en 30 seconden aan iedere kant. Uiteindelijk zou ik het langer moeten kunnen volhouden. Dus ik daag jullie uit ook te planken! Wat je je favo variatie?

Liefs,

Anne

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter