Sportief

Race verslag: Oxford Half Marathon 2017

I DID IT!

Na een super vroege wake up call ging ik op weg naar Oxford. Zoals bij ieder loop-event was de rij voor de WC’s veel te lang en moest ik ongeveer 3x voordat we naar de start werden geroepen. Ik kuste vriendlief gedag en zenuwachtig stond ik in het startvak te wachten tot we dan eindelijk mochten. Ik wist dat ik niet genoeg getraind had, en vooral met snelheidstraining niet streng genoeg ben geweest voor mezelf, dus ik verwachte weinig van mijn tijd.

De eerste 10 KM liep ik snel. Veel sneller dan ik van mezelf had verwacht! Ik maakte me een beetje zorgen want, ga ik in de tweede helft dan helemaal stuk? Er kwam een lang stuk zonder veel bands en zonder enige support aan.. het was voornamelijk stil met het geluid van voeten en ademhaling. Ik raakte aan de praat met een vrouw, Anna, rond de 12KM die haar eerste halve liep en ze zei dat ze tot 10 KM had getraind, niet verder. Ze begon het zwaar te krijgen, dat zag ik, dus ook al had ik er vandoor kunnen gaan om 5 tot 7 minuten eerder te finishen, bleef ik bij haar tot de laatste 2KM.

Samen liepen we stukjes en rende we door. Ik leerde dat haar man Ironman doet en de halve marathon ook liep, alleen een flink stuk sneller dan wij. En ze wilde vooral nóóit een hele marathon gaan lopen. Zelf had ik ook een moment van ‘waar ben ik mee bezig’ rond KM 17 … bij de hele marathon was je niet eens op de helft. Slik!

De laatste 2KM zei ze dat ik maar moest gaan. Ik denk ook dat ze namelijk zelf wilde finishen .. Ik ging de laatste 2KM dan ook weer iets sneller en ik ging stuk. Er leek geen eind aan te komen, maar gelukkig was er veel publiek waardoor ik mezelf kon dwingen niet te stoppen en te lopen, maar door te rennen. Ik had al een aantal mensen gezien met een medaille en die wilde ik ook.. zo snel mogelijk graag.

Na 2uur en 18 minuten hing hij om mijn nek, en ik om die van mijn vriend. Toen was er ineens Anna, ze was gefinisht! Ze zei me dat ze het zonder mij niet had gekund, wat die paar minuten tijdsverschil voor mij het 100% waard maakte. Want dat is waar sport om draait: het delen van je ervaring met anderen, ervan genieten en verschil maken. Het draait niet altijd om een nummer op de klok.

Liefs,

Anne 

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter