Sportief

Hardlopen in weer en wind: 5 tips

Ik weet niet precies hoe het in Nederland is, maar hier in Londen gaat het dit weekend waarschijnlijk WEER sneeuwen. Het is maart! Maar hardlopen gaat door, come rain or shine dus met deze tips trotseer jij ook het weer.

1. Als je haar maar goed zit

Als je een vrouw bent met langer haar (en als je dit nog niet deed) zorg er dan voor dat je het goed in een staart of vlecht vastmaakt en zorg ervoor dat er geen mogelijkheid bestaat dat er iets losschiet. Geloof mij, als je met een flinke windkracht je door je run aan het zwoegen bent, is het laatste wat je wil een flinke pluk haar in je mond, oog of met een klap in je gezicht.

2. Waterdicht

Ik heb tijden lang gedacht dat ik geen waterproof jasje nodig had. Beetje regen, valt toch wel mee? En ik ben dan toch al bezig dus blijf wel warm. Dat mag dan misschien zo zijn, maar als je in een sneeuw- of hagelbui terecht komt piep je wel anders. En ja, ook dit is uit ervaring en dat was koud! Gewoon een waterproof jasje aanschaffen, al is het maar van de Decathlon of de Lidl (die hebben nog best leuke dingen hoor trouwens).

3. Layers, layers en nog meer layers

Ik heb het niet over je nieuwe kapsel. For the love of all that’s holy, doe genoeg lagen aan als het buiten vriest! Je kunt ze altijd uit doen, maar als je het te koud hebt kan je er geen extra aandoen. Oh, en handschoenen, altijd handig.

4. Plan je run

Zorg ervoor dat je dicht bij huis finisht zodat je niet nog in de kou, al afkoelend, naar huis hoeft te lopen. Als je ergens traint met een groep, zorg ervoor dat je extra lagen bij je hebt om aan te doen na de run.

5. Zorg ervoor dat je badschuim in huis hebt

Zodat je als je thuis bent weer lekker kan ontdooien.

Dat was het zo wel geloof ik, hier moet je toch mee vooruit kunnen. Maar onthoud ook dat als het echt onveilig is buiten, je niet voor een run je leven moet riskeren. Tot snel weer!

Liefs,

Anne 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter