Sportief

Hoe dan: Zelfvertrouwen in de sportschool

Ik loop niet alleen hard, je kan me ook vaak in de sportschool vinden. Ik ga al jaren (maar echt..) naar de sportschool, maar ik weet dat voor veel mensen het soms intimiderend kan zijn om naar de sportschool te gaan en je zelfverzekerd te voelen over wat je aan het doen bent, hoe je eruit ziet en zo veel meer. In deze blog post wat tips over hoe je met een goed gevoel door die deur loopt en je workout kan smashen!

Zorg ervoor dat je weet wat je gaat doen

Als je naar de sportschool gaat zonder enig idee wat je gaat doen, wordt t vaak geen goede workout. Zorg ervoor dat je een plan of guide hebt dat je kunt volgen, bijvoorbeeld. Het is ook nuttig om op Instagram naar PT’s te zoeken die workouts posten die je na kunt doen. Sla ze op op je telefoon of schrijf het op en herhaal het! Sporten met een plan is altijd het beste en zorgt ervoor dat je vastberaden en zelfverzekerd aan de slag gaat.

Music maestro

Ik kan echt niet hard gaan in de sportschool als ik geen goede muziek heb om me er doorheen te slepen. Maak een mega goede playlist die je gemotiveerd houdt! Als je naar muziek luistert kan je je ook wat meer afsluiten als je nerveus bent over het feit dat je met andere mensen in een ruimte sport, en lijkt het minder eng. Tip: Eye of the Tiger is echt mega motiverend, echt!

Vraag als je het niet weet!

Iedereen in de sportschool is ergens begonnen. Als je een nieuweling bent en je weet niet zeker hoe je een oefening moet uitvoeren? VRAAG HET! Mensen om je heen weten misschien het antwoord, of tik een PT/Instructeur aan die rondlopen en ze kunnen je tips geven. Dat is waar ze voor zijn, dus ze vinden het echt niet erg. Het is het niet waard om een blessure op te lopen omdat je eigenwijs bent, maar als je zeker bent over je uitvoering, ben je de hele workout ook zelfverzekerder en zal het bovendien een stuk effectiever zijn.

En als laatst: niemand maakt het ook maar iets uit

Op de meest lieve manier bedoeld, maar … no one cares. Denk daar maar aan als je je onzeker voelt in de sportschool! Soms kan het voelen alsof iedereen naar je kijkt of je denkt alleen maar aan wat ze wel niet van jou denken, maar in de realiteit staat iedereen daar voor zichzelf en geven ze geen ruk om wat jij aan het doen bent. Misschien denken ze alleen maar: damn, die is goed bezig! Doe je best, zweet lekker en probeer niet te veel op anderen te letten .. ik beloof dat zij hetzelfde doen.

Zelfverzekerdheid in de sportschool komt met de tijd, maar ik hoop dat deze tips je helpen en er voor zorgen dat je wat sneller op dat punt bent. Je kunt het!

Liefs,

Anne

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter