Sportief

Even wat perspectief op snelheid

‘Pff maar jij bent zo veel sneller dan ik!’, ‘Ja, dat kan jij, maar ik kan dat tempo toch niet volhouden man’ of  ‘Oh ik ben echt zo’n langzame hardloper he’. Al deze uitspraken komen regelmatig uit mijn mond en ik sta er vaak ook volledig achter. Ik denk ook echt dat ik een langzame hardloper ben, een beetje sloom vergeleken met anderen. Tot ik vorige week begon te kletsen met een meisje dat ik op de universiteit leerde kennen. Zij verklaarde namelijk naar MIJ, dat ik zo snel was en dat juist ZIJ langzaam was. Mijn mond viel open van verbazing; hoe kan je dat nou denken?

Als hardlopers vergeten we soms dat we altijd focussen op diegenen die ‘beter’ zijn dan wij. Lopers die sneller zijn, betere techniek hebben, de lopers die langere duurlopen doen. Dit is zo, of je nou 5 uur op een marathon loopt, of 3 uur. Ik kijk naar YouTubers en lees blogs of boeken van hardlopers die een marathon neerzetten in 4 uur, of zelfs 3. Die mensen zijn een voorbeeld voor mij, want ooit wil ik dat ook kunnen. Maar dat meisje van de universiteit kijkt naar mij, iemand die voor de eerste keer een marathon gaat lopen, met diezelfde ogen. Ze deed zelf ooit een halve marathon in een tijd van 2u45 en kijkt naar mijn recente tijd van 2u12 als iets ongelofelijks.

Ik schrijf dit dus omdat ik dit wil onthouden en wil dat jij dit ook onthoudt. Je bent beter dan je denkt, ook al is er altijd vooruitgang mogelijk, en er zijn altijd mensen die juist naar jou opkijken. ‘Snel zijn’ is een persoonlijk begrip en het is verschillend voor iedereen. Dus waardeer waar je nu bent en focus op je doelen van morgen, waar je ook begint.

Liefs, 

Anne 

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter