Sportief

Edinburgh Weekly: Nog maar 1 week te gaan!

Huh? Nog maar 1 week?

De tijd vliegt echt zo snel voorbij. Het is nog maar 1 week tot mijn allereerste marathon. 7 dagen. Ben ik er klaar voor?

De afgelopen weken had ik graag meer willen schrijven over mijn route naar Edinburgh, maar soms gooit het leven roet in het eten. Druk op het werk, een hoop te doen (vooral veel hardlopen) en ineens heb je nergens meer tijd voor. Ik vind balans tussen dingen die ik leuk vind en werk heel belangrijk en daarom dwing ik mezelf niet om altijd maar op een deadline te schrijven (voor nu).

De afgelopen weken liep ik weer aardig wat hard en bleef ik yoga in mijn routine houden. Ik ben tijdens deze trainingsperiode niet geblesseerd geraakt en dat is deels denk ik te danken aan het feit dat ik nu regelmatig me in allerlei pretzel posities werk op mijn mat. Plus, zoals onze yoga lerares altijd zegt, het belangrijkste aan yoga is de ademhaling, niet de poses. En als je ademhaling kunt beheersen, kan je bij hardlopen veel winnen.

Voor de grap keek ik dan ook op Strava naar het begin van marathon training en hoe ik nu loop. Voor lange duurlopen (13/14km in het begin) liep ik 6.45 min / km terwijl ik nu redelijk gemakkelijk 2,5 uur op 6.30 loop. Je hebt het zelf niet in de gaten, maar 15 seconden per kilometer eraf slijpen op lange afstand telt toch wel op als je er 42.2 gaat rennen; per 4km is dat een minuut, dus ongeveer 10 minuten op de hele afstand! Op mijn snelle 5 kilometers loop ik nu inmiddels redelijk makkelijk op 27 minuten.

Ik ben inmiddels al wel echt nerveus. Ik heb mijn startnummer binnen, alles is geboekt en dagen zijn vrij genomen. De laatste lange duurloop liep ik vorig weekend. Ik heb nog niet 100% besloten wat ik ga dragen, of welke fles ik meeneem en ik word bloed nerveus iedere keer als ik er aan denk. Het enige wat ik kan doen is vertrouwen op mijn training en op mezelf, en hopen dat ik er vooral van kan genieten! Dat is namelijk het aller belangrijkste.

Liefs,

Anne  

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter