Sportief

Edinburgh Weekly: Nog 10 weken

Nog 10 weken tot ik aan de start sta van de Edinburgh Marathon 2018! De weken vliegen voorbij en de duurlopen worden steeds langer. Ik ga minstens wekelijks mijn progressie vastleggen en updates geven over mijn training in deze laatste weken!

Aantal kilometers deze week: 42.6km

Aantal runs: 4

Langste run: 20km

Inmiddels leg ik dus ruim 40 km per week af, best veel als je er zo naar kijkt! Al zal het vast vergeleken met anderen niet zo veel zijn. Ik merk dat ik steeds beter op mijn voeding moet gaan letten voor mijn herstel en dat rekken na mn runs steeds belangrijker wordt.

Ok, ok, ik ben dus heel slecht in rekken voor en na mijn workouts. En foam rolling doe ik al helemaal zelden! Ik weet dat ik het vaker moet doen, maar eerlijk is eerlijk: ik ben best lui wat dat betreft. Dus de komende weken beloof ik dat ik beter mn best ga doen als ik niet mijn hardloopschoenen aanheb. Die heb ik trouwens nieuwe nodig. Via Strava kwam ik erachter dat ik al 400km in mijn huidige schoenen heb gelopen! Je zou denken dat er hier in Londen genoeg winkels zijn om goede schoenen te kiezen, maar er is eigenlijk maar 1 hardloopwinkel die verschillende filialen heeft, en geen een zit bij mij in de buurt. Dit balen dus! Bovendien zitten we in het midden van de maand nu en heb ik echt geen geld over voor nieuwe schoenen. Dat krijg je ervan als je in Londen wil wonen.

Ondanks dat voel ik me goed, wat lopen betreft. Ik heb weer echt zin om naar buiten te gaan en mn hoofd leeg te maken, en voel me mega gemotiveerd nu de tijd begint te dringen. Met nog 10 weken te gaan lijkt het misschien niet zo, maar het duurt lang om je uithoudingsvermogen op te bouwen! Plus, ik heb nog helemaal geen pijntjes of blessures gehad, terwijl ik normaal altijd over last van heb. Fingers crossed dus dat dit zo blijft.

Ik deed deze week een heuvel training, steady mid-afstand, een fartlek training en een duurloop. Afgezien dat ik heuvels haat, vind ik het moeilijk om goede interval training te doen in mijn eentje. Daarom deed ik het met een van mijn collega’s, in de lunchpauze op vrijdag notabene. Het was heftig, maar ik was vergeten dat het zo veel voldoening geeft als je echt alles op alles zet op die klok in te halen! Eigenlijk heb ik dat best gemist. De duurloop deed ik dwars door Londen, echt even hardloop-toerist in eigen stad. Morgen kan je lezen hoe dat ging in een nieuw artikel, met foto’s!

Ik ga dus vol goede moed weer een nieuwe week in, waarbij ik weer 4x probeer te lopen en ook nog naar jiu jitsu wil gaan. Al vind ik het de laatste tijd heel lastig om daar energie voor te vinden; deze week is het ook niet gelukt. Dat is natuurlijk niet zo gek, maar voelt dat als falen? Ja. Maar daar probeer ik wat beter mee om te gaan. En als het weer nou ook even meewerkt, wordt het lopen nog leuker.

Volgende week weer een nieuwe update!

Liefs,

Anne 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter