Sportief

Edinburgh Weekly: Langste duurloop & de Londen Marathon!

Aantal kilometers deze week: 52,4 km

Aantal runs: 4

Langste run: 32,2 km

Holy moly, wat een week! Ik was nog steeds niet 100% hersteld van mijn verkoudheid (vandaar dat ik een week or so skipte van deze weekly) maar toch de training weer opgepakt. En hoe! Ik deed mijn aller langste duurloop van mijn trainingsplan en moedigde honderden mensen aan bij de Londen Marathon.

Na een hersteldagje op maandag, ging ik dinsdag na mijn werk meteen een rondje hardlopen. Dat ging goed, tot ongeveer 2 kilometer. Ik voelde me duizelig, de wereld draaide een beetje te snel om me heen en ik wist echt even niet wat er aan de hand was. Een combi van niet genoeg gegeten en  hormoonschommelingen. Dikke jammer, helaas pindakaas; ik moest terug naar huis en een flink bord pasta eten.

In de ochtend op woensdag ben ik maar vroeg opgestaan en deed ik mijn geplande training van dinsdag, nu wél goed. Een keurige 8km voor mijn werk is toch niet slecht en ik was blij dat ik alsnog de training heb kunnen afmaken. Op donderdag voelde ik me goed en deed ik er nog eens 9,4km bij! Wel in de vorm van 3x3km, met 2 min rust als interval omdat het zo ontzettend heet was. 29 graden in Londen in April.. het moet niet gekker worden. Alles voor de marathon! Op vrijdag ben ik dan ook, om af te koelen en te herstellen tegelijk, met een collega gaan zwemmen in het open waterbad in de buurt van kantoor.

Want ik wist: op zaterdag moeten we het gaan doen. Mijn marathon-maatje Heather zou vrijdag avond naar Londen komen en zaterdag ochtend gingen we samen de 20 mijl / 32.2km afleggen als langste duurloop van ons plan. NIET NORMAAL. Ik vond het zoals gewoonlijk spannend om weer zo’n grote afstand af te leggen, maar als je samen kan lopen is het al snel een stuk fijner. 8AM vetrokken we, voor de zon te heet zou zijn. Tot 15km gingen we eigenlijk mega lekker en was het nog een fijn temperatuurtje. Maar rond een uur of 11 was het echt bloedheet en moesten we nog een eind; help! Gestaag gingen we door en hielden we netjes ons tempo aan. Ik zou liegen als ik af en toe niet wilde stoppen … lange afstand lopen is niet makkelijk, zeker niet als je niet snel bent en je er dus nog langer over doet! Dat mag ook wel eens gezegd worden. Soms is het gewoon ellende, hoe fijn ik hardlopen ook vind. Ruim 3,5uur nadat we startten, stonden we knalrood en bezweet in het Olympische park .. we hadden het toch maar gewoon geflikt!

Na veel eten (en heeeel veel slapen), gingen we samen op zondag ochtend op pad: it’s London Marathon day! In Canary Wharf vonden we een prachtig plekje in de zon en zagen we de rolstoel ‘renners’, top vrouwen en top mannen voorbijkomen (Mo Farah!), voordat we urenlang andere hardlopers aan hebben staan moedigen. Ik kan echt niet uitleggen hoe graag ik deze marathon wil lopen. Het publiek is echt fantastisch, de sfeer is zoals je die nergens tegenkomt en het is gewoon epic. Volgend jaar? Ik schrijf me weer in voor de ballot.

Op naar weer een fijne week hardlopen!

 

 

Liefs,

Anne

PS: kijk de video hieronder van de top-mannen op mijl 19!

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter