Sportief

Nieuwe uitdaging: de Edinburgh Marathon 2018!

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik al lang roep dat ik echt een marathon wil lopen. Ik schreef me in voor de Londen marathon, maar werd niet ingeloot. Ik was even verslagen, maar dezelfde dag nam ik een beslissing: Londen was dan niet gelukt, maar ik ga volgend jaar mijn marathon lopen. Hoe dan ook.

Ik ging op zoek, want als ik iets in mijn hoofd heb, moet het ook gebeuren (dat is al zo sinds mijn geboorte). En ta-da: de Edinburgh marathon is mijn nieuwe uitdaging! Ik heb zelfs een goede vriendin weten over te halen om samen met mij te lopen. En nu?

Op zoek naar een trainingsplan, maar welke zijn goed? Wat voor sportdranken en gels zal ik gebruiken? Moet ik nu wéér nieuwe schoenen kopen die veel te duur zijn? Er zijn op het moment nogal veel vragen. Dat het veel trainingstijd gaat kosten is zeker, dat ik de discipline op kan (en moet) brengen ook. Want ik wil niet gewoon een marathon lopen, ik wil het goed doen.

Zoals altijd staat de angst voor blessures weer centraal.. maar dat gaat denk ik nooit weg. Ik denk vooral dat ik het hele idee van de marathon geweldig, maar eng vind. Het is doodeng. Ik vind de halve marathon al lang, en nu ga ik het dubbele proberen? Goede grap natuurlijk.

Ondanks die angsten ga ik vol goede moed het trainingsprogramma in over een maand, want wie niet traint moet op de blaren lopen zullen we maar zeggen. Ik zal mijn progress hier wekelijks bijhouden!

Heb jij een marathon gelopen en heb je tips? Ik hoor ze heel graag!

Liefs,

Anne 

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter