Sportief

5 Manieren om gezonder te worden (en wat extra calorieën te verbranden)

Je hoeft niet constant in de gym te hangen om wat gewicht te verliezen of je fitter te voelen. Het enige dat je nodig hebt zijn deze 5 tips die je in je alledaagse leven kunt toepassen. Let’s get fit(ter)!

1. Loop meer

Het is best simpel (net als alle andere tips on deze blog post), loop meer in plaats van de bus nemen of in je auto stappen. Loop naar de supermarkt en sjouw je boodschappen terug, loop naar je werk, naar school…waar dan ook! Het is nu mooi buiten gezien het juni is, en het is een makkelijke manier om wat extra beweging toe te voegen en wat extra calorieën te verbranden.

2. Fiets naar je werk

Als je te ver van je werk woont om te lopen, probeer het te fietsen! Het is goed voor je gewrichten, je krijgt prachtige benen en je voert je hartslag twee keer per dag even op. Als fietsen ook nog te ver is, probeer dan een deel van je reis te fietsen, zoals naar het station.

3. Doe oefeningen tijdens huishouden

Geen tijd om te sporten omdat je al je huishoudelijke klusjes nog moet doen? Doe het beide! Hang je was op terwijl je squats doet, of ren de trap op en neer tussen het schoonmaken door … de mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Sta wanneer je kunt

Staan verbrandt meer calorieën per uur dan zitten, dus sta! Als je net als ik een kantoorbaan hebt, zit je 8 uur per dag op je reet. Dus staan tijdens je lunch, of wanneer je de kans hebt, is best belangrijk. Wanneer je langdurig zit, vertraagt je stofwisseling echt best wel dus probeer naast ieder uur even lopen, bijvoorbeeld je lunch staand te eten.

5. Plank break

Planking is goed voor je. Je weet dit denk ik wel, maar je haat het (net als ik) en daarom doe je het niet. Ja, same. Maar je zou ze WEL moeten doen. Een goede core is het halve werk, en een plank is een workout voor je hele lichaam. Dus wanneer je op de bank zit en reclames zit te kijken, plank tijdens de reclames en wordt sterker!

Ik probeer deze dingen in mijn dagelijks leven te verwerken. Welke doe jij?

Liefs,

Anne

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter