Sportief

26.2 Redenen waarom ik een marathon wil lopen

Dus, het is zover: Ik heb besloten dat 2018 het jaar wordt waarin ik de volle 26.2 mijl af ga leggen (42.1 KM). Ik heb me ingeschreven voor de London Marathon ballot, maar als ik daar niet geselecteerd word schrijf ik me in voor een andere race. Er zijn er zo veel! De meest ontvangen reactie dusver: “Jezus, WAAROM?!” Tjha, ik weet het het lichtelijk gestoord is en eigenlijk ben ik stiekem ook wel een beetje bang, maar hey, dit zijn de redenen waarom ik deze machtige afstand af wil leggen.

1. Het is een nieuwe ervaring. Ik zei net dat ik een beeeetje bang ben, maar dat is ook een van de redenen waarom ik dit wil proberen: get out of my comfort zone en er gewoon voor gaan!

2. Runners high! Het is me verteld dat er niets is is al het finishen van een marathon, vooral je eerste. Ja, het zal pijn doen, maar je hebt ook een grote massa mensen die je aanmoedigen en al je vrienden en familie die opwachten bij de finish.

3. Inspireren. Ik zou graag iemand inspireren die denkt dat hij/zij de afstand niet kan halen, om het wel te doen. Of misschien gewoon te beginnen met sporten, het stellen van doelen en die te overschrijden.

4. Killer legs. Yep.

5. Het halen van een doel. Ja natuurlijk zijn er ook andere manieren om doelen te halen, maar om eerlijk te zijn is dit al een hele tijd een doel voor me en het is tijd om ervoor te gaan! Want als ik het nu niet doe, wanneer dan wel?

6. Een idee krijgen over calorie inname en voeding. Ik sport al best wel wat, maar ik focus eigenlijk niet echt op mijn dieet in combinatie met sport. Ik probeer uiteraard gezond te eten, maar ik heb ook wel eens treats, desserts enzo. Ik heb het gevoel dat als ik voor lange afstanden ga trainen, ik wat beter ga begrijpen hoeveel energie er nodig is en wat ik verbrand vergeleken met wat erin gaat.

7. De medaille. Geen schaamte!

8. En het t-shirt. Nog steeds, geen schaamte.

9. Vet verbranding (maar een klein beetje..)Het is een fijne bijkomstigheid van lange afstand cardio; het verbrand die laatste paar kilo’s (of naja.. kan het verbranden). Ik denk absoluut niet dat ik dik ben of overgewicht heb, maar ik denk dat het prima is om je net dat beetje beter te voelen :).

10. Mezelf het tegendeel bewijzen. Alle twijfel die ik soms heb, zal ik laten vervagen want ik moet en ZAL die marathon uitlopen, ook al denk ik misschien dat ik het niet kan. We kunnen zo veel meer dan we denken!

11. Ontdekken. Het lopen van 42.1 kilometer in een stad die je niet kent of waar je nog nooit geweest bent is een super leuke manier om die te ontdekken. Oh en ze sluiten ook de weg voor mij alleen, super leuk!

12. Inspiratie. Ik zou graag iemand inspireren, maar op het marathon parcours lopen ontzettend veel mensen waarvan ik zeker weet dat ze me zullen inspireren met hun doorzettingsvermogen en met wat ze hebben meegemaakt.

13. Om het nummer van Chariots of Fire te spelen wanneer ik mijn laatste kilometer loop. I’m not even kidding.

14. Het meest EPISCHE after-race diner. 

15. Het is een excuus om sportkleding te kopen. Eerlijk is eerlijk, ik hou van leggings!

16. Beter slapen. Niets zo fijn als het slapen na een lange loop en een heerlijk bad.

17. Het opent deuren naar grotere, nog gekkere uitdagingen. Ik ken mezelf. Als ik die eerste marathon zonder blessures kan lopen, zal ik meer willen!

18. Overwinning van andere aspecten in het leven. Weet je nog dat je die marathon hebt gelopen? Dit is niets vergeleken met dat! Als je dat kan, kan je alles.

19. Meester worden van mind over matter. Er zullen tijdens zijn wanneer ik wil stoppen, ik niet wil lopen op zondag, tegen een muur aanloop (niet letterlijk, hopelijk). Maar weet je, je kan niet níet gaan, want je hebt die marathon. Het zal me voorbij grenzen duwen die ik in mijn hoofd gemaakt heb en het is een manier om wat meer discipline te krijgen.

20. Wat kunnen lezen ondertussen. Audioboeken op lange duurlopen zijn de perfect manier om te relaxen en wat te lezen terwijl je traint.

21. Het ontmoeten van hardloop maatjes. Audioboeken zijn cool, maar het lopen in een groep of zelfs met een ander persoon kan echt helpen met training en het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde interesses. Ik woon nog niet zo lang in Londen, dus wie weet hou ik er nog wat nieuwe vrienden aan over.

22.Efficiënter worden. Het plannen van alle trainingen terwijl ik full-time werk, mijn vriend wil zien en wat dan nog meer in mijn leven zal interessant worden. Maar aan het eind zullen mijn time management skills geweldig zijn..misschien.

23. Minder stress. Je zou kunnen zeggen dat het trainen voor een marathon stressvol zou kunnen zijn, maar het vermindert eigenlijk juist je stress levels en het kan een vorm van meditatie zijn. Zen worden terwijl je fitter wordt, win-win situatie als je het mij vraagt! Endorfines zijn fijn..

24. Om onderdeel te zijn van iets speciaals. Marathon evenementen zijn een big deal, voor alle lopers. De stemming laat je voelen alsof je onderdeel bent van een bijzonder moment in de geschiedenis en ze zeggen dat je het nooit vergeet.

25. Lopen met de Kenianen. Ik zal met de Kenianen lopen, omdat ze dezelfde race lopen als ik.. maar iets van 2 uur sneller ofzo. Maar desalniettemin, lopen met de pro’s!

26. Maar eigenlijk gewoon …

.2 … omdat het kan.

Dus, ga jij binnenkort misschien een lange race lopen? Denk er eens over na :D!

Liefs,

Anne x

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter