Reviews

Review: de meditatie-app Calm

Ik kan echt intens genieten van het geluid van regen op een dak, of tegen de ramen. Vooral als je net wakker wordt en nergens heen hoeft voel je zo’n intense rust. Die rust voel je niet dagelijks, omdat je op tijd opstaat om te gaan sporten, je naar je werk gaat en na je werk kookt en tijd wil maken voor je familie of geliefden. En als je net als ik nogal veel op het internet scrolt of nog even een serie kijkt, komt je hoofd al helemáál niet tot rust.

Na weken van een overvol gevoel in mijn hoofd en na een tip van een vriendin heb ik de app Calm gedownload. Het is een gratis app, maar het heeft wel in-app aankopen die je kunt doen en een premium functie. Ik was nogal sceptisch, aangezien ik mezelf helemaal niet zweverig vind, maar na het lezen van de mogelijke voordelen wilde ik het toch wel proberen. Deze opties zijn allemaal gratis:

Ademhalingsoefeningen

Met deze optie gaat er een timer lopen en moet je naar je scherm blijven kijken (of je zet je geluid aan, dan kan het met je ogen dicht). De app geeft aan wanneer je inademt en uitademt. Dit is perfect voor als je je even gehaast voelt en tot rust wil komen, of gewoon even een paar minuten voor jezelf wil.

Meditatie met tijd

Je kan hier aangeven hoe lang je stil wil mediteren (dus zonder begeleiding). De app laat je weten wanneer je klaar bent. Simpel, maar effectief als je al beter bent in meditatie.

Relaxte muziek

Hier moest ik even aan wennen, maar de muziek die gratis verkrijgbaar is via Calm is echt heel relaxt. Er zijn een heleboel categorieën, van natuur tot geluiden specifiek voor slapen, relaxen of focussen. Ik luister er nu bijvoorbeeld wel eens op mijn werk naar, als ik rustig iets moet lezen of aan het schrijven ben. Echt een aanrader!

Geleide meditatie

Je kunt ook begeleid leren mediteren; een functie waar ik als leek gebruik van heb gemaakt. Een stem vertelt je rustig wat je moet doen en wanneer, zodat je nergens over na hoeft te denken behalve in het hier en nu zijn. Je kunt zelfs kiezen om bijvoorbeeld regen (die staat bij mij meestal aan, dus) op de achtergrond te hebben als dat je helpt ontspannen. Begin met de ‘7 days of meditation’, waarin je de basis leert.

Leren slapen

Als je een slechte slaper bent, dan heeft de app ook informatie en begeleide sessies om je daarmee te helpen. Naast de ‘7 days of calm’ is er ‘7 days of sleep’ gratis, waarbij je aan aantal dingen oefent.

Bedtime stories

Je leest het goed … een verhaaltje voor het slapengaan, hoe leuk! Mensen als Stephen Fry hebben er zelfs een ingesproken. Ze duren maar 25 minuten, zodat je nadat je tot rust bent gekomen heerlijk in slaap kan vallen zonder iets te doen. Relaxt!

Zelf vind ik deze app dus echt enorm relaxt (pun intended) en vind ik dat het verassend veel verschillende keuzes heeft op het gebied van mindfulness en meditatie. Wie gaat er nog meer zich door Stephen Fry in slaap laten sussen? Let me know als je de app gaat downloaden en wat je er van vindt!

Liefs,

Anne 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter