Leven

Vrijwilligerswerk bij F.R.I.E.N.D Sanctuary

Ik ging afgelopen zaterdag als vrijwilliger naar een sanctuary voor boerderijdieren. En man, dit maakte indruk.

Ik ben al een paar jaar vegan, maar was nog nooit naar een sanctuary geweest. Via via kwam ik bij F.R.I.E.N.D terecht en ging ik een dag helpen .. en knuffelen! Ik kan het echt iedereen aanraden, ook als je (nog) niet vegan bent. Bij deze dieren zijn en zien hoe ze allemaal hun eigen persoonlijkheid hebben doet je misschien van gedachten veranderen.

Wat je eigenlijk dan doet op zo’n dag? Nou, heel veel kak scheppen! Maar echt, geen grap. Als je 15 varkens, 10 koeien, schapen, ganzen, eenden, kalkoenen en kippen houdt, kan je natuurlijk veel stront verwachten; geen wonder dat ze vrijwilligers nodig hebben. Maar het was niet alleen maar het vuile werk hoor. Zo mochten we ook met de dieren knuffelen en mochten we ze voeren.

De varkens eten, verbazingwekkend, veel avocados die ze helemaal oppeuzelen tot alleen de pit nog over is. Ze komen aanrennen als ze zien wat je in je handen hebt, en dan mag je gerust heel snel weg wezen want ze zien alleen nog avocado, ha!  Het was heel leuk om te zien dat ze zo nieuwsgierig, komisch en ondeugend zijn.

Maar wat mij écht diep in mijn hart raakte, was de groep koeien. Het is absoluut nu mijn lievelingsdier. Zo lief en wijs … het is niet uit te leggen. Ik keek in hun ogen en dacht alleen maar: hoe kan iemand jullie pijn doen? Ik begrijp het gewoon niet.

Ik denk erover om voor mijn marathon geld op te halen voor dit sanctuary, niet omdat ik dat moet voor een plek (die heb ik al), maar omdat ik mijn hardloop-passie voor iets goeds kan gebruiken. Ik heb nu met eigen ogen gezien hoe gelukkig die dieren zijn daar, en hoe veel geld er voor nodig is. Daar wil ik ze graag mee helpen.

Zodra ik er meer informatie over heb zal ik het hier laten weten. Tot dan, bedenk wat jij kunt doen om deze wereld een betere plek te maken, hoe groot of klein ook.

Liefs,

Anne 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter