Leven

10 dingen die ik heb geleerd als Dutchy in Londen

]Ik woon nu ongeveer 1,5 jaar in Londen en heb daarvoor 2,5 jaar in de UK gestudeerd. Geloof me, ik heb wat dingen geleerd tijdens mijn tijd als Dutchy in Londen.

1. Je spreekt dingen nooit uit zoals ze geschreven zijn

Oke,niet nooit, maar vaak! Neem Marylebone, Islington .. de lijst is eindeloos. Waarom Engeland. WAAROM?!

2. Ze houden hier van in de rij staan

Zo. Veel. Rijen! En gek genoeg is die orde heel fijn. Wacht.. ben ik Engels aan het worden?

3. Excuse me, sorry, thank you …

Het is waar wat ze zeggen: de Britten zijn best wel beleefd. Best wel een aanpassing als je uit Nederland komt waar iedereen best wel bot kan zijn! Hier zeg je namelijk sorry tegen iemand als je tegen ze aan loopt op straat, zoals het hoort.

4. …Tenzij je tijdens spitsuur reist

Nope. Mensen zijn boze dingen gevuld met haat.

5. Onderschat de grootte van Londen niet

Het is gigantisch. De UK is ongeveer 6 keer zo groot als Nederland en Greater London heeft ongeveer de helft van de populatie van Nederland. Thuis kan ik het land ‘oversteken’ in ongeveer 3 uur, terwijl je hier nog wel 3 uur in de tube zou kunnen zitten (niet dat ik dat ooit doe maar .. het zou kunnen).

6. Als mensen zeggen dat Londen duur is, geloof ze

Yep. Allemaal waar.

7. Maar je verveelt je nooit

Deze stad is geweldig alleen al vanwege de omgeving zelf, de vibe en alles in between! Je hoeft niet veel geld uit te geven om het leuk te hebben. Loop rond en geniet! Je hebt toch geen geld, want je huur is te hoog. Ah, life.

8. Je hebt heel snel een hekel aan Central London

Het is de hel. Verschrikkelijk! In het begin denk je dat het the place to be is. Nadat je er twee keer bent geweest (lees: Oxford Street), wil je nooit meer terug. Geloof me, het is het niet waard, bestel gewoon je spullen online!

9. Je hebt overal heerlijk eten

Take my money! Londen heeft ontzettend veel food porn en de meest prachtige markten. Gelukkig loop ik hard..

10. Mensen worden helemaal gek als de zon schijnt

Nee maar echt. Als het heter is dan 25 graden ligt iedereen in het park of in het zwembad. En de dag erna is iedereen verbrand want, Engels. Na twee dagen hitte begint ook iedereen te klagen dat het te heet is trouwens …

Dus dat zijn ze, een aantal dingen die me zijn opgevallen tijdens mijn leven in Londen. Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven, dus misschien komt er een deel 2? Laat me weten of je dit format blog leuk vond!

Liefs,

Anne 

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter